En planlagt samtidsruin?

20150606_191535
Utsikt til øya Longva.

Fantastiske dager på en fantastisk øy nordvest for Ålesund. Var (tilbake) på seminar om kyr. Og om fjøset, som samtidsruin. Ordet «samtidsruin» er fint, det er Marit Eikemos ord. Nåtid som samtidig er historie. På Longva var det performancekunstneren Terese Longva som brukte det, om det fjøset hun hadde odelsrett til, men som vi kanskje sa et usentimentalt og respektfullt farvel til.

Øyene Haramsøya, Longva og Fjørtoft skal få tunnel- og broforbindelse nå, til 3 milliarder kroner. Ca 1500 mennesker. 2 millioner pr pers. Det er ikke dyrt, og det kan godt være verdt det. Lokalbefolkningen, derimot, skammet seg litt over å si det. Fisket er flyttet fra øyene, og antallet melkebønder synker for hvert år. Snart er det en melkebonde igjen per øy. Så vi bygger tunneler og broer til øyer som kommer til å¨bli drabantbyer for Ålesund. Jeg mener ikke at man heller bør bygge mer T-bane i Oslo, men frykter at broforbindelsen blir en samtidsruin før den er bygget.

Kyr på Haramsøya
Kyr på Haramsøya

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s