Anmeldelse i Klassekampen: Menneskedyret

«Fortellingen om ulvebarna er en fortelling om menneskearten.» (Klassekampen 31.12.2022)

Sakset fra Klassekampen: «ULVEBARN: Romulus og Remus, som grunnla Roma, ble oppdratt av ei ulvetispe. Her i en freske av Carracci fra Palazzo Magnani i Bologna. ILLUSTRASJON: WIKIMEDIA COMMONS

Bokanmeldelse.

Biologen Markus Lindholm har anmeldt boken «Ulvebarna – Omsorgens naturhistorie». Det er en fantastisk fin anmeldelse. Boken som tar utgangspunkt i historien om to barn som muligens ble oppdratt av ulver, i India for hundre år siden, tar mange store naturfilosofiske sidesprang. Jeg skriver om store temaer som livets opprinnelse på jorden, og betydningens opprinnelse, som en av livets første og mest grunnleggende byggestener.

Jeg skriver ikke bare om hva mennesker og ulver har felles, og hva vi deler med alt liv, men også om hva som er unikt for mennesket. På en liten avisside klarer imidlertid Markus å sammenfatte boken på en måte som er både ryddig og klar. Det er alltid lærerikt å se sin egen tekst utenfra, spesielt når kritikken er såpass god og konstruktiv.

Les anmeldelsen her.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s